torsdag 30. juni 2011










Det er ferietid og Fröken Alvestöv vandrer sine feriedager i Spanias rike. De vanlige innleggene legges bort for en stund, men til gjengjeld vi jeg dele skatter jeg finner på min oppdagelsesferd her i Spania, med dere. Serien heter "Fröken alvestöv og Spanias skatter" og tar deg med på en reise i det kreative, kunstneriske og kulturelle Spania. Det første innlegget i serien heter "Barcelona - et lite skattekammer".  Nyt det lekre interiøret!

For de fleste av oss er Barcelona shopping, Gaudi, tapas, ferieliv og kanskje også fotball? For meg er Barcelona nå også IVO&Co. - En helt fantastisk interiørbutikk med beliggenhet i El Born. El Born er kanskje den mest fasjonable bydelen i Barcelona, allikevel har den beholdt det autentiske. For meg representerer IVO&Co derimot ikke det typiske Barcelona eller det generelt spanske. Butikken blander retro, fransk stil og vintage på en måte som gir oss følelsen av ro og et liv langt utenfor den travle asfaltjungelen. Jeg forelsket meg i mange små skatter, men dessverre var de fleste for tunge til å få med seg hjem. Men neste gang stiller jeg forberedt; altså med tom koffert…















For mer om butikken, se http://www.ivoandco.com/

Om du tar turen til Barcelonas El Born og IVO&Co, kan jeg anbefale at du avslutter med herlig, lukseriøs tapas som absolutt smaker mer enn den koster. Denne finner du hos Lonja de tapas (www.lonjadetapas.com) eller tapasmarkedet på norsk. -Que aproveche!






søndag 26. juni 2011

España por favor!



Andalucía er mitt andre hjem, det vet de av dere som kjenner meg. Ofte føler jeg meg nesten mer hjemme der enn her. Jeg blir fri, impulsiv og utadvendt - jeg er i ett med den jeg er! 

Mitt første møte med Sør-Spania var gjennom studier i Cadíz-provinsen - forelskelse ved første blikk! Siden har jeg sett mer av hva Costa de la luz har å by på og kjærligheten til området har blitt større. - Elsker menneskene, maten, naturen, kulturen og vinen!

Nå er kofferten pakket og jeg er klar for å flytte livet mitt til det sørlige Spanien for sommeren. Gleder meg til å blogge dere gjennom disse ukene fra de sørlige breddegrader; det blir masse foto, mange andalusiatips og selvfølgelig vil jeg jakte på ny interiørinspirasjon og kreative idéer. Måtte de andalusiske vinder føre meg til unike opplevelser!

Trenger du Spaniatips, ta kontakt med meg. I mellomtiden kan du nyte fotografier tatt i Andalucía forrige sommer.

PS: Jeg savner deg allerede, mi amor  Pass godt på hjemmet vårt:)
































lørdag 25. juni 2011

En epoke er over...

Dere som som besøker Frk. Alvestøv, vet at det var vært en uvanlig lang innleggstørke den siste tiden. Jeg er lærer, og dere som er i samme båt, vet at man ofte jobber 200% både før jul og sommer. Når man i tillegg er dans, drama og elevrådslærer, sier det seg selv at man får mye arrangementansvar; slitsomt når det står på, men helt herlig når man ser resultatet av alt arbeidet.

Mye er givende i læreryrket, men innimellom kjenner man at energitanken er i ferd med å gå tom. Det har skjedd at jeg har sett meg selv utenfra, sitte ved arbeidsplassen og stirre tomt ut i lufta mens jeg har tenkt; "Kjære Gud i himlen eller hvor du nå enn er, gi meg en åtte til fire-jobb og et kontor med lydtette vegger, der jeg kan være helt alene og bare holde på med mine ting". Ofte skjer det noe magisk etter en slik tanke, man får en opplevelse som forteller en at "det er verdt alt". 

I år har jeg tatt farvel med en helt spesiell spanskklasse. En gjeng som har gitt sterke inntrykk og satt dype avtrykk. Det var en liten klasse, bare 15 elever, noe som er helt absurd i dagens skole. Men det hadde utrolig mye å si for det samholdet vi klarte å skape. Dette samholdet ga en trygg arena som igjen bragte med seg en mulighet for større læringsutbytte for elevene; jeg kunne tenke helt annerledes, bruke helt andre metoder. Det var også en utrolig følelse for meg å faktisk klare å se alle elevene på en time. 





Jeg ville gjøre noe ekstra for disse elevene, ville ikke bare si "hasta luego y buena suerte" på slutten av siste time. I stedet møttes vi en ettermiddag på tapasrestauranten "San Leandro". På forhånd hadde jeg fotografert hver elev og funnet tre kvaliteter hos hver av dem. Dette ble limt og skrevet ned sammen med en lykkeønskning på sort kartong med hvit penn. Elevene satte stor pris på det, jeg tror de følte seg sett. -Og da kom følelsen; "det var verdt alt" - både stiv nakke og søvnløse netter...





Kanskje er det du som vil gjøre noe ekstra for noen neste gang? Idéen kan adopteres. Lykke til!




Kjære tidligere elever (om noen av dere skulle se dette). Tusen takk for tre fine år; takk for all positivitet og deres store engasjement. Jeg er utrolig stolt over dere og det vi har fått til sammen! Jeg har blitt veldig glad i dere og jeg kommer til å savne dere. Takk alle sammen for rørende ord på onsdag og takk for nydelig blogginnlegg, Celeste - det betyr så utrolig mye både for den profesjonelle Marielle og den private. Og takk for koselige gaver:)



Vakker Pion, Vivel! - Og takk for den nydelige viften.



Scrub! Takk, Julie. Nå er det bare å gjøre seg klar for sommeren!
  

Koselig liten roseblomst fra Alexandra. Takk!

Spennende sommerlektyre, takk, Carl Magnus!








Nydelige roser, Victoria! Takk.







mandag 20. juni 2011

Fröken Alvestöv tester tekstiltrylling!


"Stoff og stil" er et mekka for tekstilentusiaster. Jeg er ingen sydame, men liker vakre tekstiler og kreative utfordringer. Dermed ble et nytt blogginnlegg født.




Det du ikke finner av tekstiler hos "Stoff og Stil", finner du kanskje ingen andre steder heller. Her har de tekstiler for ethvert hjem.


 


 Disse søte patchworkkvadratene er både fine alene og sammen. 




Jeg fant til og med denne støvkluten i vårens farge.





Å velge rett sytråd, både når det gjelder holdbarhet og fargenyanse, er alfa og omega. Hos "Stoff og Stil" får du både god kvalitet, et stort fargeutvalg og lave priser.









Å være i konstant kreativ utvikling er viktig for meg. Selv om jeg, som nevnt, ikke er noen sydame, kunne jeg ikke ta turen til "Stoff og Stil", uten et kreativt mål for øyet. Jeg trengte et nytt pyntehåndkle til kjøkkenet, og denne gangen ville jeg lage det selv!




Her kommer oppskriften:


Pyntehåndkle 

Klipp ut soffet i størrelsen 50*70. Om du skal lage et pyntehåndkle, anbefaler jeg deg å bruke to stoffstykker, slik at du får to rettsider. Sy stykkene sammen, rette mot rette, i tre av sidene. Når du har gjort dette, er det lurt å stryke stoffene ifra hverandre i sømkanten. Vreng så stoffet og stryk igjen. Brett inn stoffkantene på fjerde side, sett på evetuelle blondekanter og sy igjen siste kant. Du kan også sy på en hempe om ønskelig. 


Hempe

Om du vil lage hempe til pyntehåndkledet ditt, klipper du deg et stoffstykke som er 12*4 cm. Brett langsidene av stoffstykket inn mot hverandre. Stoffstykket måler da 2 cm i bredden. Brett det 2 cm brede stykket på midten, og vips har du en 1 cm bred hempe. Sy to parallelle sømmer gjennom tøystykket på lags. Deretter er hempen klar til å bli sydd på . 


Om du vil at stoffene skal henge sammen, kan det være lurt å sy noen sømmer, i eksempelvis, rutemønster over håndkledet.  






Voila! Slik ble mitt nye pyntehåndkle! 



Selv den nye støvkluten fikk hjemmelaget hempe!  

Håper du lot deg inspirere til å lage dine egne pyntehåndklær!







torsdag 16. juni 2011

Stikker bare innom...


...for å gi dere et godt tips, før det er for sent. I dag oppdaget jeg at Oslo Kunstmateriell legger ned 30. juni. Det er et tap for oss som vil ha flere alternativer å velge mellom når det gjelder spesialbutikker på kunstmateriell. Oslo Kunstmateriell er spesielt gode på spraymaling - det finnes ikke den fargenyanse de ikke fører. - Og profesjonell service får du hver gang. Løp og kjøp om det er noe du trenger!









onsdag 15. juni 2011

Gi møblene en makeover!


Ikeas designere viser ofte at de kan faget "rene linjer og smarte løsninger". Men det er ikke alltid man selv føler seg så smart når man kommer inn til naboen og hun har akkurat samme kjøkkenstoler eller salongbord. Så hvorfor ikke redesigne litt og gjøre møblene til noe eget? Det er ikke alltid det skal så mye til!

Mitt Ikeanattbord har nettopp fått en makeover med tapet og en ny, søt knott. Håper du liker resultatet!


Det finnes tapeter i alskens varianter på markedet og det er ikke alltid så lett å bestemme seg for hvilken man liker best. Hos flere butikker kan du få med deg tapetprøver hjem slik at du kan se om den matcher fargen på veggen, eller hva det måtte være. Når du har bestemt deg for tapet; ikke kast prøvene! Disse kan brukes til å tapetsere bokser av tre, settekasser, hyller eller lignende.



Å skifte ut knottene på et skap eller en kommode kan være nok til å endre hele inntrykket av møblet.  Butikken Sjarm, i Oslo,  har mange søte knotter i forskjellige størrelser og fasonger. På nettet kan du finne masse spennende hos Nytt og shabby, Sofies Villa, Lune Hjem og ikke minst, verdens flotteste nettbutikk, Aventura. Mine knotter ble kjøpt hos Zara Home. God knottejakt!





Å mikse og matche tapeter er moro, pass bare på å velge enten liggende eller stående retning for alle tapetene, ellers kan det fort bli rotete. Det er også flott om det er en rød tråd i det du matcher. At fargene står til hverandre, være seg som kontrastfarger eller harmonifarger, er ifølge mine sanser alfa og omega.








- Med et lite dryss alvestøv, ble nattbordet seende slik ut. Håper du lot deg inspirere til å redesigne litt du også!