tirsdag 19. juli 2011

Å blogge på reisen er ikke så enkelt som jeg hadde trodd. Selv om Mac´n er med, er det ikke lett å finne Wi-Fi et sted der man kan blogge i ro og fred. Men, vær tålmodige , kjære lesere, i august blir alt så mye bedre. Men først, nyt et arabisk bad.
Al-Andalus er det arabiske navnet på delene av Spania som var under muslimsk styre fra 711 til 1492. I dag er denne delen bedre kjent som Andalucía. Den arabiske påvirkningen gjenspeiler seg i alt fra det spanske språket til kunsten og arkitekturen.


I dag vil jeg ta dere med til en av de mest stemningsfulle og beroligende skattene jeg har funnet her i Spania. Med denne skatten kan du både reise tilbake i tid og inn i deg selv.

Et Hammam, eller arabisk bad, er et arabiskinspirert spa: en videreføring av de romerske badene, med noe inspirasjon fra sauna og tyrkiske bad. 


Belysningen i et Hammam er dempet og kun opplyst av arabiske lamper og stearinlys.  Det finnes flere basseng med ulik temperatur som du bruker etter et fast mønster, dette gjør at du slapper godt av, samtidig som kroppen setter igang blodsirkulasjonen. 

Prøv også den herlige eucalyptus-saunaen og saltvannsbadet. Et boblebad er heller ikke å forakte. Trenger du noe å drikke, kan du ta en kopp te i avslapningsområdet. Å besøke et arabisk bad koster ca. 20 euro. Du kan også få herlig massesaje og andre spa-behandlinger mot et tillegg i prisen.

Det finnes flest arabiske bad i Andagalucía (Sevilla, Córdoba, Jerez, Granada, Malaga), men tradisjonen har nå også spredt seg til andre store byer som Barcelona og Madrid.

Gleder meg til å høre om din Hammam-opplevelse etter ditt neste Spaniabesøk.
Alle bildene er hentet fra google, da det ikke er tillatt å fotografere inne i badene.

5 kommentarer:

 1. Hørtes deilig ut!
  Nyt feriedagene.
  Klem Tonje
  PS: Bli med på min gi-bort :)

  SvarSlett
 2. Ååå, for noen nydelige bilder!! Har du tatt alle sammen?? Det øverste var bare helt rått!!!!

  Nyyt ferien, men jeg gleder meg til du kommer hjem, kjære snupp!!!

  Klemmer fra Stinemor

  SvarSlett
 3. Å så deilig..ser kjempefristendes ut:)
  God sommer videre til deg!!
  Klem:)

  SvarSlett
 4. Gleder meg til du er tilbake i byen! :-) stor klem

  SvarSlett
 5. All kärlek till erat land idag. Kram Johanna♥

  SvarSlett