onsdag 15. juni 2011

Gi møblene en makeover!


Ikeas designere viser ofte at de kan faget "rene linjer og smarte løsninger". Men det er ikke alltid man selv føler seg så smart når man kommer inn til naboen og hun har akkurat samme kjøkkenstoler eller salongbord. Så hvorfor ikke redesigne litt og gjøre møblene til noe eget? Det er ikke alltid det skal så mye til!

Mitt Ikeanattbord har nettopp fått en makeover med tapet og en ny, søt knott. Håper du liker resultatet!


Det finnes tapeter i alskens varianter på markedet og det er ikke alltid så lett å bestemme seg for hvilken man liker best. Hos flere butikker kan du få med deg tapetprøver hjem slik at du kan se om den matcher fargen på veggen, eller hva det måtte være. Når du har bestemt deg for tapet; ikke kast prøvene! Disse kan brukes til å tapetsere bokser av tre, settekasser, hyller eller lignende.Å skifte ut knottene på et skap eller en kommode kan være nok til å endre hele inntrykket av møblet.  Butikken Sjarm, i Oslo,  har mange søte knotter i forskjellige størrelser og fasonger. På nettet kan du finne masse spennende hos Nytt og shabby, Sofies Villa, Lune Hjem og ikke minst, verdens flotteste nettbutikk, Aventura. Mine knotter ble kjøpt hos Zara Home. God knottejakt!

Å mikse og matche tapeter er moro, pass bare på å velge enten liggende eller stående retning for alle tapetene, ellers kan det fort bli rotete. Det er også flott om det er en rød tråd i det du matcher. At fargene står til hverandre, være seg som kontrastfarger eller harmonifarger, er ifølge mine sanser alfa og omega.
- Med et lite dryss alvestøv, ble nattbordet seende slik ut. Håper du lot deg inspirere til å redesigne litt du også!


7 kommentarer:

 1. Kjempefint! :)
  Likte kombinasjonen...
  God natt til deg støvdrysseren ;)

  SvarSlett
 2. Skjønner at alvestøv gjør susen, det ble kjempelekkert og helt sikkert ikke noe du finner hos naboen.

  SvarSlett
 3. Ojojoj så fint nattbordet blev! Jag bara ääälskar såna här tips!
  Nu blir det att finna den rätta tapeten/tapeterna.

  Ha en fin kväll! Kram Joy

  SvarSlett
 4. Så herlig!! Veldig flott!! Dette innlegget kan du poste på ikea hackers siden :)

  KLEMMER

  SvarSlett
 5. Å, så flott det ble! Bare knottene i seg selv gjorde skapet så mye mer personlig og stilig! Flott med tapetene inni. Klem Tonje

  SvarSlett
 6. Nydelig! Definitivt noe for ikea hacker som Stine nevnte over :) Gleder meg til jeg er komt i hus i nye leiligheten og kan sette i gang med litt småprosjekter jeg også *♥*

  SvarSlett
 7. Stilig. Det er herlig å gi både nye og gamle møbler nytt liv. :)

  Har lest med nedover i bloggen din, og trives kjempegodt med stemningen her inne. Det ser rett og slett ut som jeg må slå meg til med tekoppen min, så nå fikk du en ny følger.

  Herlige de innleggene om studentene dine! =D

  SvarSlett