fredag 3. juni 2011

Som å leve i Astrid Lindgrens verdenI enden av en lang grusvei, på et, for meg, typisk svensk torp, bor mine herlige svigerforeldre. Når vi er her, føler jeg meg som en del av Astrid Lindgrens verden. Vi går på oppdagelsesferd i den gamle låven, vandrer gjennom Ronja Røverdatters skog. Vi møter kuer og hester både titt og ofte, så langt øyet kan se er engene kledd i vårens blomsterdrakt. Det eneste du hører er lyden av vinden som sveper over trærne og fuglene som kvitrer livlig.

Dette lille huset tilhører "torpet" og rommer familiens sauna.Svigermor gjør det jeg drømmer om - dyrker sine egne grønnsaker.


Innerst i skogen er det også et yrende dyreliv, villt som tamt. Svigerfar gjør stedet til et mateldorado for fuglene og det gjør at vi får nærkontakt med såvel spurver som hakkespett.Missen er familiens husdyr. Hun elsker å holde oss med selskap, spesielt når vi spiser. Her venter hun på å få smake på den kaldrøkte bogen vi koser oss med til frokost.
På den andre siden av skogen bor det noen hyggelige naboer. Foruten høns, har de noen flotte sauer. Under et av våre besøk på gården, fikk vi hilse på det rykende ferske tilskuddet i sauefamilien, et sort, lite lam.

Bukken er familiens overhode; når han bøyer hodet og rygger, bør man komme seg over gjærdet rimelig kjapt. Men matmor og matfar er aldri noen trussel - de kan komme så nære de bare vil!
Det hender seg at huggormen ligger kveilet i gresset når solen steker, det er heller ikke uvanlig at rådyrene kommer helt inntil husveggen om de blir sultne nok. En gang i vinter fikk vi øye på denne nydelige skapningen rett utenfor stuevinduet. Den oppdaget oss og så meg rett inn i øynene - det måtte foreviges. Nå skal bildet forstørres og henges over sofaen i stua vår.

Hva synes du om fotografiet? Skal jeg gjøre noe mer med det før jeg sender det i trykken? (Fotografiet har litt større kontraster i virkeligheten, blogspot klarer ikke få med seg all infosmasjonen).Ønsker deg en herlig dag i sommervarmen! Vi skal til Lången og bade:)

8 kommentarer:

 1. Å, så koselig snuppa!! Herlig Astrid Lindgren følelse virket det som, ja :) Flotte bilder også!!!
  Så fint bildet med rådyret var :) Synes det er fint som det er. Skulle du gjort noe så kunne du blura ned litt rundt rådyret så det kommer enda mer i fokus :)

  STOR KLEM

  SvarSlett
 2. Åhhhh som jeg liker dette innlegget! Det var bare helt smelt for min del. Sverige er nært mitt hjerte. Har feiret alle mine ferier der i mange år hos min pappa og hans "Torp". God helg!

  SvarSlett
 3. Hei på deg, for en nydelig blogg du har. Jeg snublet over den i dag via en annen blogg, her legger jeg meg til som fast følger med en gang. Det skal bli spennende å følge deg videre, fin tittel på bloggen og nydelige bilder. Ha en fin søndag videre, hilsner fra Wilhelmines blogg

  SvarSlett
 4. Jätte fina biler!! Du ör otroligt duktig att fånga ögonblicket...
  Sänd i väg på tryck du =)

  Frida

  SvarSlett
 5. Hei, takk for koselig kommentar, og så hyggelig at du vil følge meg:-)

  Gratulerer med ny fin blogg, nydelige bilder. Torpet her så jo virkelig ut som et drømmested! Skikkelig Astrid-Lindgren følelse.

  Håper du har hatt en fin sommersøndag, og fortsatt god kveld:-)

  SvarSlett
 6. Så fin blogg du har. Mange flotte bilder!

  Jeg drømmer også om et sommerhus i Sverige. Og i drømmene ser det akkurat slik ut. :)

  SvarSlett
 7. For en drøm;)
  Ha en fortsatt fin dag!!
  Klem;)

  SvarSlett