mandag 20. juni 2011

Fröken Alvestöv tester tekstiltrylling!


"Stoff og stil" er et mekka for tekstilentusiaster. Jeg er ingen sydame, men liker vakre tekstiler og kreative utfordringer. Dermed ble et nytt blogginnlegg født.
Det du ikke finner av tekstiler hos "Stoff og Stil", finner du kanskje ingen andre steder heller. Her har de tekstiler for ethvert hjem.


 


 Disse søte patchworkkvadratene er både fine alene og sammen. 
Jeg fant til og med denne støvkluten i vårens farge.

Å velge rett sytråd, både når det gjelder holdbarhet og fargenyanse, er alfa og omega. Hos "Stoff og Stil" får du både god kvalitet, et stort fargeutvalg og lave priser.

Å være i konstant kreativ utvikling er viktig for meg. Selv om jeg, som nevnt, ikke er noen sydame, kunne jeg ikke ta turen til "Stoff og Stil", uten et kreativt mål for øyet. Jeg trengte et nytt pyntehåndkle til kjøkkenet, og denne gangen ville jeg lage det selv!
Her kommer oppskriften:


Pyntehåndkle 

Klipp ut soffet i størrelsen 50*70. Om du skal lage et pyntehåndkle, anbefaler jeg deg å bruke to stoffstykker, slik at du får to rettsider. Sy stykkene sammen, rette mot rette, i tre av sidene. Når du har gjort dette, er det lurt å stryke stoffene ifra hverandre i sømkanten. Vreng så stoffet og stryk igjen. Brett inn stoffkantene på fjerde side, sett på evetuelle blondekanter og sy igjen siste kant. Du kan også sy på en hempe om ønskelig. 


Hempe

Om du vil lage hempe til pyntehåndkledet ditt, klipper du deg et stoffstykke som er 12*4 cm. Brett langsidene av stoffstykket inn mot hverandre. Stoffstykket måler da 2 cm i bredden. Brett det 2 cm brede stykket på midten, og vips har du en 1 cm bred hempe. Sy to parallelle sømmer gjennom tøystykket på lags. Deretter er hempen klar til å bli sydd på . 


Om du vil at stoffene skal henge sammen, kan det være lurt å sy noen sømmer, i eksempelvis, rutemønster over håndkledet.  


Voila! Slik ble mitt nye pyntehåndkle! Selv den nye støvkluten fikk hjemmelaget hempe!  

Håper du lot deg inspirere til å lage dine egne pyntehåndklær!4 kommentarer:

 1. Ser ut som du er en veldig flink sydame spør du meg ;) Nydelige farger, og de søteste hempene. Riktig vakkert ble det! *♥*

  SvarSlett
 2. KJEMPEFINT!! Og det VET jeg, siden jeg har sett det "live" :)
  STOR KLEM

  SvarSlett
 3. Ja, jeg lot meg virkelig inspirere, og jeg som ikke syr enda :) Fikk lyst til å prøve (kan jo alltids prøve å lage hempe til kjøkkenklutene i førsteomgang - det var en super idé, synes jeg!)
  Ønsker deg en fin kveld
  Klem Tonje
  PS: Tusen takk for stemmen på bildet mitt :)

  SvarSlett
 4. Godt å høre at du også var en Kjeft-fan på den tiden da lykken var å pille av det lille trollklistremerket på siden for så å et lite, tynt sugerør gjennom det lille hullet øverst på kartongen. Ja til Kjeft! :)

  SvarSlett