lørdag 25. juni 2011

En epoke er over...

Dere som som besøker Frk. Alvestøv, vet at det var vært en uvanlig lang innleggstørke den siste tiden. Jeg er lærer, og dere som er i samme båt, vet at man ofte jobber 200% både før jul og sommer. Når man i tillegg er dans, drama og elevrådslærer, sier det seg selv at man får mye arrangementansvar; slitsomt når det står på, men helt herlig når man ser resultatet av alt arbeidet.

Mye er givende i læreryrket, men innimellom kjenner man at energitanken er i ferd med å gå tom. Det har skjedd at jeg har sett meg selv utenfra, sitte ved arbeidsplassen og stirre tomt ut i lufta mens jeg har tenkt; "Kjære Gud i himlen eller hvor du nå enn er, gi meg en åtte til fire-jobb og et kontor med lydtette vegger, der jeg kan være helt alene og bare holde på med mine ting". Ofte skjer det noe magisk etter en slik tanke, man får en opplevelse som forteller en at "det er verdt alt". 

I år har jeg tatt farvel med en helt spesiell spanskklasse. En gjeng som har gitt sterke inntrykk og satt dype avtrykk. Det var en liten klasse, bare 15 elever, noe som er helt absurd i dagens skole. Men det hadde utrolig mye å si for det samholdet vi klarte å skape. Dette samholdet ga en trygg arena som igjen bragte med seg en mulighet for større læringsutbytte for elevene; jeg kunne tenke helt annerledes, bruke helt andre metoder. Det var også en utrolig følelse for meg å faktisk klare å se alle elevene på en time. 

Jeg ville gjøre noe ekstra for disse elevene, ville ikke bare si "hasta luego y buena suerte" på slutten av siste time. I stedet møttes vi en ettermiddag på tapasrestauranten "San Leandro". På forhånd hadde jeg fotografert hver elev og funnet tre kvaliteter hos hver av dem. Dette ble limt og skrevet ned sammen med en lykkeønskning på sort kartong med hvit penn. Elevene satte stor pris på det, jeg tror de følte seg sett. -Og da kom følelsen; "det var verdt alt" - både stiv nakke og søvnløse netter...

Kanskje er det du som vil gjøre noe ekstra for noen neste gang? Idéen kan adopteres. Lykke til!
Kjære tidligere elever (om noen av dere skulle se dette). Tusen takk for tre fine år; takk for all positivitet og deres store engasjement. Jeg er utrolig stolt over dere og det vi har fått til sammen! Jeg har blitt veldig glad i dere og jeg kommer til å savne dere. Takk alle sammen for rørende ord på onsdag og takk for nydelig blogginnlegg, Celeste - det betyr så utrolig mye både for den profesjonelle Marielle og den private. Og takk for koselige gaver:)Vakker Pion, Vivel! - Og takk for den nydelige viften.Scrub! Takk, Julie. Nå er det bare å gjøre seg klar for sommeren!
  

Koselig liten roseblomst fra Alexandra. Takk!

Spennende sommerlektyre, takk, Carl Magnus!
Nydelige roser, Victoria! Takk.5 kommentarer:

 1. Såå koselig!! Får tårer i øynene her jeg sitter i mørket... Veldig fint å lese :)

  Nå er det snart natta håper jeg, skal tidlig opp..phu! God tur, min venn :)
  Stooor klem

  SvarSlett
 2. Det er sånne lærere som deg som gjør en stor forskjell Marielle! Ta til deg alle de fine ordene fra spanskelevene dine - og nyt en velfortjent ferie i Spania! :-) gleder meg til du kommer hjem! :-) Stor klem

  SvarSlett
 3. Så utrolig fin ting å gjøre for elevene dine ... ! :)
  Du har nok satt fine dype spor hos noen slik som de har gjort hos deg.
  ...også så flotte portretter da !

  SvarSlett
 4. Å så utrolig herlig innlegg i dag :) Sitter her med tårer i øyene og en god følelse i magen :))
  Takk for at du delte en så fin ting:))
  Nydelig ide:)

  Veronika

  SvarSlett
 5. For et flott innlegg! Du må være drømmelæreren rett og slett du!

  SvarSlett