torsdag 15. september 2011

Skafferiet - en skatt midt i Mjøsa


14 mil nordover, litt vest over ei bru og oppover, ligger Helgøya, et lite samfunn midt i herlige Mjøsa med gule åkre, store gårder, grønne skoger og koselige hus litt hist og pist. Når du kjører ei stund gjennom dette idylliske landskapet, vil du snart komme til et rødt, lite hus, omkranset av et romantisk stakittgjerde, lunt gress og lykkelige epletrær. Du har ankommet Skafferiet

Tanken om skafferiet ble til i 2005, da den modige, opprinnelige byjenta, Charlotte, etter inspirasjon fra Sverige og Danmark, ville skapet et konsept ut fra hennes interesse for mat, kreativitet og det å jobbe hjemmefra. - Og det har hun virkelig klart! Nå valfarter byfolk som bygdefolk, fra fjern og nær, for å avlegge Charlottes skafferi et besøk.
På skafferiet er all maten hjemmelaget. Utenom de klassiske kakene som kringle og gulrotkake, kan det på Skafferiet dukke opp spennende og nye kakevarianter som du kan nyte under skyggefulle trær eller i den gammeldagse vinterhagen.
Kortreist mat er viktig, også på Skafferiet. På Mølstad gård, som ligger like ved, lager de både honning og solbærsaft, begge deler selges på Skafferiet.
På skafferiet finner du både klær og interiør. Klærne er ofte laget i rene materialer som organisk bomull og ull - du har bare lyst til å krype inn i dem! Har du noen søte, små du skal kjøpe noe til, er Lilleba et nydelig merke.Interiørmessig blander Charlotte det industrielle og kjølige med det romantiske, varme. Det skaper en herlig atmosfære i det gamle trehuset.
I kjelleren finnes en egen baderomsavdeling der dufter av rose og jasmin ønsker deg velkommen. Her kan du finne alt fra gulvsåpe med lavendelduft til saltskrubb med solbær.
For meg er det ikke så rart at det måtte en innflytter til for å tørre å skape et slikt konsept ute på ei lita øy - vi som er herfra ville kanskje latt idéene våre bli overskygge av frykten for å ikke lykkes? Takk, Charlotte, for at du har skapt en del av din drøm på Helgøya og lar oss få lov til å være med deg å drømme!


Åpningstider i september

torsdag: 11-16
fredag: 11-16
lørdag: 11-16
søndag: 12-16 

Skafferiet holder åpent til og med den siste helgen i september, deretter er det stengt frem til julehuset åpner igjen den siste helgen i oktober. Ta turen nå, så får du både med deg sommervarer og julehus om noen uker! 

Om du ikke har mulighet til å ta turen, kan du handle på Skafferiets nettbutikk.

Glem ikke min GI BORT, du kan delta her.6 kommentarer:

 1. For et FLOTT sted!! Nyyydelige bilder også:)
  Elsker Lilleba-klærne, men desverre er det bare så vidt de siste bodyene derfra passer.. Utrolig deilig kvalitet :)

  Vi sees i morgen!
  KLEMMER

  SvarSlett
 2. Dette stedet så helt fantastisk ut! Er jeg i nærheten en gang, skal jeg absolutt innom, spise kake under skyggefulle trær og handle litt :)
  Klem Tonje

  SvarSlett
 3. Oiijj Oiij Oiijj for en nydelig plass! Har noen Lilleba klær til minstemor, de er bare så myk og deilig!
  Tusen takk for hilsningen hos meg. Den kjøpmannsdisken er skikkelig gammel, fra rundt 1900 tallet! Birgit som driver butikken Midt i værre har en til slik i brun som hun bruker som disk,skikkelig fin den også!

  Ha en fortsatt fin kveld :)

  Hanne=)

  SvarSlett
 4. Wow, for et sted!
  Ja, der skulle jeg gjerne tatt turen innom!
  Takk for tips! =}

  SvarSlett
 5. Oh du tar fantastiske bilder! Og for et nydelig sted. Jeg elsker slikt og er jeg noen gang på den kanten drar jeg definitivt innom.

  Takk for hyggelig hilsen hos meg og takk for tips om din give away. Jeg blir med ;)

  God dag til deg, smil fra meg

  SvarSlett