mandag 13. juni 2011

"Fröken Alvestövs Muffins for den Metroseksuelle Mann"


"Jøsses", tenker du kanskje idet du leser denne overskriften.Men muffins for den metroseksuelle er ikke så skumle som du kanskje tror - slike muffins er egentlig ganske lekre... 
"Ordet metroseksuell stammer fra ordet metropol, og handler om å være der det skjer. Det å være metroseksuell er derfor ikke en legning, men en definisjon av en moderne mann med et ønske om å følge med. Han kler seg og ter seg deretter"
Midt i denne definisjonen finner du HAN. En nær og kjær kollega, med ett helt spesielt blikk på livet. Et liv han betrakter både innenfra og utenfra. Alle stemninger skildres med det rikeste, mest underfundige språk og nyansene blir til å ta og føle på. HAN kan lage poesi om pålegget på brødskiva si og treffe meg i hjertet. HAN er så flink til å kle seg og te seg, at det ser magisk tilfeldig ut. Arbeidsplassen hans er selve prakteksempelet på petimeters tumleplass. Om det hadde vært mulig, hadde HAN også gitt blyantene tellekant. HAN er en filosof av de sjeldne og etter noen glass vin blir det ofte både dypt og dunkelt. Men HAN er også fantastisk fornøyelig - lyser opp ethvert halvtørt teammøte med sine spissformulerte morsomheter. Er det rart vi liker denne metroseksuelle mannen?
HAN skal feire sin 40-årsdag og ønsker at Fröken Alvestöv tryller frem en smakelig kake. Men hvilken kake lager man til en slik mann? Jo, det må bli metroseksuelle muffins! - Med en dæsj femininitet og en real porsjon maskulinitet, så er vi der.
For å lage "Fröken Alvestövs Muffins for den Metroseksuelle Mann" trenger du:
Pisk smøret mykt. Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du får en luftig smørkrem. 
Pisk inn eggene, ett av gangen. Pisk godt mellom hvert egg. Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver, og bland det vekselvis inn i smørkremen med melken. Bruk gjerne mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig for at deigen skal bli godt blandet. 


Fordel deigen i formene, bruk gjerne et muffins-brett, men ha det allikevel i muffinsformer. De skal være ca 3/4 fulle.
Om du velger å bruke blåbærsyltetøy, kan du godt bruke litt mindrer røre. Fyll formene med litt røre i bunnen, tilsett deretter en liten skje syltetøy, før du dekker det hele med røre. Stek de midt i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter. 

La muffinsene avkjøles i formen i ca 15 minutter, før du forsiktig tar dem ut. Mens muffinsene steker, kan du lage glasuren. 


Pisk mykt smør, vaniljesukkeret, melk og 4 dl av melisen i 3 til 5 minutter på middels hastighet slik at den blir luftig og smidig. Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk i ca 2 minutter mellom hver gang, til kremen får en tjukk og god smørekonsistens. 


Når dette er gjort er det bare å fylle kakesprøyten med glasur og gyve løs. Til slutt strør du blåbær og annen ønsket pynt på toppen.  Voilà! - Muffinsene er klare til å nytes, både for øyne og gane!


10 kommentarer:

 1. Så fint med det muffinsstativet Marielle!
  Hvor fant du det da? :-)

  SvarSlett
 2. Hei Mettemin:) Det kjøpte jeg faktisk på "Jernia" - tilbud for et par uker siden. Vet de har det på "Cacas" også. Det blir en liten muffinsutstilling med et slikt fat!

  SvarSlett
 3. Ble veldig fint synes jeg! :-)
  Hmmmm.....trur jeg må ønske meg muffinsstativ! :-)
  Lykke til imrg snuppis! :-)

  SvarSlett
 4. For noen fantastisk fine muffins!! Delikate bilder. Og så fin beskrivelse av denne mannen. :)

  SvarSlett
 5. Åh, for en nydelig blogg du har! Flotte bilder og veldig god tekst, dette kommer nok til å bli en favoritt hos oss. Gleder oss til fortsettelsen!
  Keiserklem fra Himmelgutten, Dekoratøren og Ella
  (Som er en liten fransk bulldog ja!)

  SvarSlett
 6. Heisann! Takk for besøk og hyggelig kommentar på bloggen min :) Fint at du likte den nye telefonen min. Jeg digger den :D
  For noen stilige muffinser! Disse må prøves en dag når blåbærene har modnet.
  Ha en superduper uke! :)

  SvarSlett
 7. Nam nam, veldig lekkert og jeg får vann i munnen :)

  SvarSlett
 8. Åh, nam! Disse skal jeg prøve ut! ;)
  - Celeste (www.celestedimola.blogg.no)

  SvarSlett