tirsdag 17. mai 2011

Uslepne diamanter

Et av stedene jeg finner mine skatter, er selvfølgelig på loppemarked. 
Ordet loppis sies å komme fra fenomenet "lopper i brukte klær". Selv om dette forhåpentligvis er utryddet fra dagens loppemarkeder, er loppis kanskje mer populært enn noen gang. Sverige har en lang loppis-tradisjon. Med det samme du krysser grensa til Sverige, så popper loppis-skiltene opp på rekke og rad.

Fordi kjæresten min er svensk og vi jevnlig tar turen for å besøke familie og venner, hender det vi svinger innom loppemarkeder for å lete etter mer eller mindre slepne diamanter. For noen uker siden avla vi Golfhallen i Ørebro en visitt - de arrangerer loppemarked hver lørdag. Konseptet er dog litt annerledes enn de vi finner flest av her til lands. I Golfhallen kan du, som privatperson, betale 300kr for et bord, der du kan stå å selge ting du gjerne skulle ha kvittet deg med av ymse årsaker. 

Etter å ha vandret litt rundt i Golfhallen, uten å ha funnet det helt store, fikk jeg øye på to søte metallfat. Selv om de var slitte og fargene ikke var de helt store, var det kjærlighet ved første blikk. 


Fatene er nå under redesign og om noen dager kan du se hva et lite dryss alvestøv kan gjøre...2 kommentarer:

  1. Kjempefine!!! Blir de hvite, tro??
    Gleder meg til å se :)

    Klem fra Stinemor

    SvarSlett
  2. Hehe, dette er den fargetrilleren! Stay tuned, vennen;)

    SvarSlett