fredag 5. august 2011Vakre La Alhambra hviler mektig på Granadas topp. La Alhambra er et pompøst palass og et emormt festningskompleks som ble bygget mellom år 1248 og 1354 av Andalucías herskere på den tiden, de arabiske maurerne. Navnet La Alhambra betyr det "det røde slottet", muligens kommer det av stedets røde mursteinsmurer. En annen teori er at navnet kommer av de røde faklene som lyste opp under de ustanselige nattlige byggearbeidene.
Den praktfulle hagen Generalife, arkitektens have, vitner om at maurerne hadde sans for symmetri og struktur også når det gjaldt de ytre rom.
Historien forteller at Mohammed var på flukt fra sine fiender, da han fikk øye på inngangen til en grotte. Han gjemte seg i den, og en edderkopp spant igjen åpningen slik at hans fiender løp rett forbi. Når han tittet opp, så han at han satt i en dryppesteinsgrotte med vakre stalagtitter og stalagmitter. Mens han søkte tilflukt der åpenbarte engelen Jibril, Gabriel, seg for ham og forkynte Allahs ord. På grunn av denne historien er det å skape en illusjon av dryppesteinsgrotte viktig i arabisk arkitektur.Arkitektene som skapte La Alhambra må ha vært perfeksjonister til fingerspissene. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene; alt fra takhvelvinger til dørklinker innehar de mest spektakulære detaljer.La Alhambra er det mest fullendte eksempelet på maurisk kunst i dens siste europeiske tidsalder. Man blir overveldet av dets storhet og tanken på hvor mange mennesker og hvor lang tid som har gått med på å skape et slikt mesterverk. La Alhambra står i dag på UNESCOS verdensarvliste.

Om du skal til Andalucía, er et stopp i La Alhambra obligatorisk. Men bestill billetter på forhånd; det er kun et begrenset antall mennesker som kan besøke La Alhambra hver dag. Billetter finner du her.
1 kommentar:

  1. Wow, for et sted!!! Fantastiske bilder av nydelige detaljer :) Kooos dere i morgen!! Jeg krysser fingre og tær for bra vær og at utstyret fungerer som det skal :)
    Stor klem!!!!!

    SvarSlett