torsdag 4. august 2011


Etter en stille periode her inne, vil jeg de neste dagene avslutte innleggene i serien

I dag skal vi dog ikke til Spania, men en by som ligger et steinkast fra Andalucía. Vi skal til Portugal og
  
Lagos er kjent for sitt klippelandskap og sine vakre grotter. Å ta en båttur ut til disse grottene, er en vakker opplevelse. Båtturene arrangeres flere ganger om dagen fra havnen i byen.
Lagos har flere nydelige strender. Om du ikke ønsker å gå på de store, offentlige strendene, finnes det flere små klippestrender som du nesten har for deg selv. Om bading og soling uten klær er noe for deg, finnes det en strand for dette også.
Jeg har alltid drømt om å svømme med delfiner. Det er fortsatt en stor drøm. Visste du at delfiner svømmer med en svingning i hjernen som kalles alfafrekvens (les mer om hjernesvingninger her)? Kanskje kan dette være forklaringen på hvorfor mange opplever det som helende å svømme med disse vakre vannskapningene. Du kan lese mer om effekten av samvær med delfiner her

I Lagos kan du være med på Delfinsafari. Det er selvfølgelig ingen garanti for å se delfiner, men de oppsøker båtene om de selv vil.
Det var en spennende tur på vei ut i havgapet, både fordi båtenturen var fantastisk morsom og fordi lysten på å møte delfinene var så stor. På vei ut forsøkte jeg å utstråle hvor lyst jeg hadde til å se delfinene, i håp om at de kanskje skulle snappe det opp på et eller annet nivå. Få minutter etterpå dukket det opp én, så én til...plutselig var det 7-8 stykker av dem som dukket opp samtidig. Det var en stor opplevelse.
Jeg aner ikke hvor mange delfiner vi kan ha sett, men det kan  godt ha vært 50-60 stykker av dem. Tilsammen lekte de rundt båten vår en halv time. Noen svømte helt inntil siden på båten, rett under vannflaten i flere minutter. Jeg hang over båtripa for å komme enda nærmere.
Det var herlig å oppleve delfinene i sitt naturlige miljø og mitt ønske er at alle delfiner en dag kan få leve der de hører hjemme. Delfinene er nydelige, vennlige dyr jeg håper jeg får anledning til å stifte nærmere bekjentskap med ved en annen anledning.4 kommentarer:

 1. Der var vi i fjor..herlige bilder..
  Nyt resten av turen..
  Klem fra meg:)

  SvarSlett
 2. love the first picture so much!
  ♥ hanlie

  SvarSlett
 3. Åh man blir jo virkelig reisesyk av å se disse fantastiske bildene! Vakre portugal *♥*

  SvarSlett