fredag 9. mars 2012

Når lyset treffer støvet...


Etter en lang bloggepause, er jeg nå så smått tilbake og sprer litt alvestøv hist og her. Denne gangen vil jeg dele en spesiell fotobok med dere; Marie Sjøvolds "Dust catches light" byr på den ene lille forelskelsen etter den andre.

Boken er et sart, men samtidig kraftfullt kunstnerisk uttrykk mellom to permer dekket av barkebrunt lerretsstoff.


Torsdag ettermiddag ble jeg, i anledning Marie Sjøvolds siste bok, invitert til å overvære en kunstnersamtale mellom nettopp henne og min kreative kollega Øystein Haugsbø. Vi fikk oppleve en nær samtale som skapte alt fra latter til  røde kinn og nostalgiske følelser hos både Marie og tilhørerne. 


   


I fotoboken "Dust catches light" møtes begrepene fortid, ventetid og fremtid på en fascinerende måte. Ventetiden er farget med høstlige toner, bare avbrutt av en sovesekvens trykket på skjørt, nærmest bibelaktig papir som gjør at vi blar varsomt og tar oss god tid til å nyte det stofflige uttrykket. Fortiden kommer frem gjennom gamle fotografier som har et mindre format enn selve boken, men som samtidig glir perfekt inn i helheten.

Foto: Marie Sjøvold


Foto: Marie Sjøvold
 
Foto: Marie Sjøvold


Gjennom bildene forteller Marie historien om mannen og hennes tid mens de venter på å bli foreldre. Hun forteller også historien om sine besteforeldre ved å fotografere seg selv sammen med dem som pappfigurer i huset deres. De to fortellingene flettes elegant sammen og avsluttes med et nytt kapittel; nemlig fotografier fra den forestående fødselen. På bokens bakside finner du også et etterord dedikert til bestemoren...


 


  Jeg takker for magien og kjærligheten jeg har opplevd de siste dagene. - Dette var nok en opplevelse som sørget for påfyll på energitanken. Bare herlig!Skal du kjøpe én fotobok i år, må det bli "Dust catches light"! 
Nær, vakker og ærlig!Og boken kan du kjøpe hos Tronsmo:

Siden starten i 1973 har Tronsmo vært stedet å gå for de som ønsker et alternativ til de tradisjonelle bokhandlene. Hos Tronsmo snubler du ikke over listetoppbøker med det samme du kommer inn døren. Her er de opptatt av å fremme litteratur de synes fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Her finner du hyllemeter med alt fra kritisk litteratur om globalisering til verdens beste tegneserier- i tillegg er de fantastisk gode på fotobøker.

Følg med på Tronsmos hjemmeside. Med jevne mellomrom dukker det opp spennende arrangementer som kan gi deg nytt og interessant påfyll.2 kommentarer:

 1. Fint med alvestøv igjen..
  Jeg er snart på vei til fjells med venninner,det blir kos!!
  Ønsker deg en fin fin helg..
  Klem:)

  SvarSlett
 2. Det var virkelig GOD reklame for boka :-) Så nydelige bilder du har tatt fra samtalen du overvar!

  SvarSlett